top of page

בריאות נשים בעת מלחמה

 מאז ה - 7 באוקטובר 2023 נשים רבות בישראל מתמודדות עם מציאות חדשה ומאתגרת, רבות נאלצו לעזוב את ביתן ולהתרחק ממסגרות התמיכה המוכרות, ולנהל את חייהן בתנאים של חוסר וודאות, מתח, ודאגה לקרובים ובני משפחה. מה קורה לבריאות של נשים במצב כזה?

ערכנו סקר מקיף בקרב למעלה מ- 1,000 נשים בישראל כדי להבין את ההשפעות של המלחמה על בריאותן הפיזית והנפשית. 

מקדמות שינוי בשטח

המחקר על בריאות נשים בישראל בעת מלחמה ופינוי נערך במאי-יוני 2024, וחשף תמונה מדאיגה:

המצב הבריאותי של נשים נפגע מאוד בעקבות המלחמה, ובמיוחד אצל נשים שנאלצו לעזוב את ביתן. הן מדווחות על מצב בריאותי פיזי ונפשי פחות טוב, מתקשות לישון, לאכול בצורה מסודרת ולשמור על פעילות גופנית. יותר נשים מדווחות על שימוש בכדורי שינה והרגעה וחומרים אחרים, ופחות נשים מבצעות בדיקות שגרתיות.

נשים שפונו מתמודדות עם קשיים נוספים בטיפול בבריאות שלהן - הן לא מכירות את המרפאות והרופאים במקום החדש, מתקשות לשמור על רצף בטיפולים שהיו להן לפני הפינוי, ובכלל קשה להן למצוא את הזמן והכוחות לטפל בעצמן במצב הנוכחי.

כריכה.jpg

מה אפשר לעשות? גיבשנו חמש המלצות מרכזיות וביניהן הרחבה והנגשה של שירותי בריאות, פיתוח מערכות לזיהוי מוקדם של נשים בסיכון, הכשרת צוותים רפואיים להתמודדות עם השלכות מצבי חירום ועוד. 

רוצים לקחת חלק ביישום ההמלצות? 

אם יש לכם/ן רעיונות נוספים או תובנות מהשטח לגבי קידום ההמלצות ושיתופי פעולה - נשמח לשמוע מכם, צרו איתנו קשר במייל: Galit@briah.org

תודה על תמיכת קרן משפחת שעשוע וקרן נתן במחקר.

bottom of page